Kontaktujte nás
Nákup v:
CZK
/
EUR
VAŠE VÝROBKY
(maximálně 4 výrobky)
POROVNAT
ZOBRAZIT OBLÍBENÉ
Jazyková verze
Cílová země
Belgie
Bulharsko
Česká republika
Chorvatsko
Dánsko
Estonsko
Finsko
Francie
Irsko
Itálie
Lotyšsko
Lucembursko
Maďarsko
Německo
Nizozemsko
Polsko
Portugalsko
Rakousko
Řecko
Rumunsko
Slovenská republika
Slovinsko
Španělsko
Švédsko
Nastavit
{{CommonService.destination}}
Přihlášení
Registrace
Návrh kategorií
Kompletní výsledky vyhledávání
Nakupte ještě za
Kč
a získáte
DOPRAVU ZDARMA!
Máte DOPRAVU ZDARMA!
Jak nakupovat
Kontakty
ks
Kč
Zobrazit nabidku
Aerobie
Bialetti
BODUM
Hario Japan
Monin
Nivona
Orfeo coffee
Orfeo Coffee
Austrálie
Severní Amerika
Střední Amerika
Jižní Amerika
Karibik
Afrika
Asie
Indonésie
Káva a její termíny
arabica - první kultivovaný druh kávovníku, má nejlepší kvalitu ze všech tří typů
aroma - odér louhované kávy
balance - degustativní termín, kdy žádná charakteristika nepřevažuje nad druhou
blend - směs dvou a více káv
bouquet - používá se k označení kávové směsi
cafe’au lait - francouzská káva s mlékem
café con leche - španělská a portugalská káva do tmava upražená, podávaná s horkým mlékem a cukrem
café macho - slangové označení pro latinskoamerickou špičkovou kávu
caffe‘ latte - italská káva s mlékem
cappuccino – espreso s našlehaným mlékem a mléčnou pěnou
caracolilo - nejpopulárnější dominikánská káva
celozrnná káva - nemletá, skládající se z celých zrn
espresso - druh pražené kávy, šálek silné a na chuť bohaté kávy
exotic - označení káv, které jsou považovány za sladké a kořenité (Indonésie, východní Afrika )
extra fine - nejlepší druh venezuelské kávy
finjan - šálek turecké kávy
french roast - francouzská pražená káva
hard - termín označující kávu s nízkou kvalitou
hard bean - vysoko pěstovaná káva se Střední a Jižní Ameriky
heavy roast - velmi tmavá pražená káva s hořkosladkou příchutí
instantní káva - rozpustná káva
ixicara – port. šálek moka kávy
kahveh - turecké slovo označující nápoj kávy
kofein - alkaloidní látka obsažená v kávě; obsah v zeleném zrnu je asi 1,5%
kernel - část kávového zrna
kyselost - žádaná vlastnost kávy
ledová káva - frappé – vychlazené espresso našlehané s ledem, cukrem a mlékem
macchiatto – „strakatá“ bílohnědá káva; espresso zakápnuté mléčnou pěnou
marqaha - euforie z kávy
mazbout - arabsky polosladká káva
medium roast - káva upražená podle standardní severoamerické chuti
murra – arabsky neslazená káva
perkolace - jakákoli metoda louhování kávy, při které se horká voda filtruje přes kávovou směs
raw coffee - kávová zrna po fermentaci a eliminaci vnějších obalů
tělnatost - káva, která má intenzivní chuť; plnost, bohatost chuti
tinto - káva v Kolumbii nebo Brazílii
vídeňská káva – káva se šlehačkou; turecká i překapávaná
vintage - starší nepražená kávová zrna
zelená káva - nepražená káva
žok - balení kávy; 80 kg